Over Art En Route en Contact

Over Art en Route

Begon in 2002 als experiment. Peke weet een heleboel van moderne kunst. Een echtpaar nodigde 5 bevriende echtparen uit en vroeg mee te doen aan hun poging om via uitstapjes te maken onder leiding van Peke om moderne kunst beter te leren begrijpen en waarderen. Een paar museum en galerie bezoekjes in de loop van het jaar en één maal per jaar een reisje van 3/4 dagen om een stad nader te gaan verkennen op moderne kunst gehalte. Ieder van de 5 vriendenparen werd gevraag een geschikt vriendenpaar mee te nemen. Zo ontstond een gezelschap van circa 20 personen. Het gezelschap groeide uit tot een kunstvriendengroep. Er kwamen erbij en er trokken zich terug. Inmiddels zijn 2 zeer gewaardeerde leden overleden en is er van echt gescheiden.

Anno 2018 bestaat de groep uit de volgende dames en heren:
Bert en Marijke, Charles en Mady, Coen en Carla, Dorien, Ellen, Guido en Irene, Wilma, John en Mariëtte, Kees en Wilma, Leo en Patricia, Marjolein, Margrietha, Wiebout en Liesbeth en Meindert en Rikkie.
Allen olv de “directie”: Peke en Elly

…25 in totaal inclusief directie. Ze plegen niet allemaal tegelijk mee te gaan.

In 2002 dachten we dat gaat twee of drie jaar mee, maar in 2018 gaan we ons 16e jaar in en we hebben er zin an.

Wat is Art en Route?

Hierover zegt Peke:

Art en Route gaat over kunstbeleving. Het concept is even uniek als vanzelfsprekend: veel mensen voelen dat kunst, cultuur de zuurstof is van de samenleving; tegelijkertijd wil je meer weten en ook ervaringen delen. Dat is Art en Route.
Naast genieten van mooie steden, bijzondere plekken, architectuur, tentoonstellingen, vreemde installaties en soms confronterende kunst, wordt er gesproken, gegeten, gedronken, gelachen en gediscussieerd. Dat is de kracht van Art en Route.
Verdieping ontstaat in het avontuur van de ontdekking. Professionals zorgen voor een onverwacht programma en achtergrondinformatie. De deelnemers zorgen voor verwondering, interpretatie, vertwijfeling en ontmoeting; met elkaar en met de kunst. Hoe later het oordeel hoe groter de wijsheid!

Art en Route heeft de volgende uitgangspunten:

  • Art en Route richt zich op beeldende kunst (musea, galeries, kunst in openbare ruimte, manifestaties en andere activiteiten), architectuur en stedenbouw. Uitgangspunt daarbij is de moderne en hedendaagse kunst en architectuur.
  • Art en Route wil ook aantrekkelijk zijn voor kunstliefhebbers en geïnteresseerden die geen kunstachtergrond hebben.
  • Art en Route is geen school of opleiding. Deelnemers zijn geheel vrij om wel of geen gebruik te maken van het aangebodene.
  • Art en Route wordt inhoudelijk vormgegeven door kunsthistorici, mensen die ruime ervaring en veel kennis hebben op het gebied van beeldende kunst, architectuur en stedenbouw.
  • Art en Route laat nieuwe dingen zien, laat mensen anders kijken naar steden of andere plaatsen en heeft een toegevoegde waarde in vergelijking met de standaard reisgidsen of rondleidingen.

Inhoudelijke organisatie en begeleiding

Deskundige leiding 2011 Artrose en Route -Torino and Milan P1030355

In handen bij de “directie” Peke en Elly. Zoeken de hele zaak uit, verzorgen routing readers en andere zaken. Ruim van tevoren worden data en later details van de programmering bekend gemaakt.

Praktische organisatie

Deelnemers (leden) zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van hun eigen reis, verblijf, verzekering en andere zaken die buiten het inhoudelijke programma vallen.
De voordelen zijn:

  • Prijs: het is relatief goedkoop voor de deelnemers. Het is veel makkelijker voor één of twee personen om goedkope tickets en/of hotel te regelen dan voor een groep. Voor een grotere groep kun je vaak niet zonder reisbureau met extra kosten.
  • Flexibel: Iedere deelnemer heeft andere wensen en (financiële) mogelijkheden. Of je nu een vijf sterren hotel wilt, een eenvoudig hostel, een appartement met een groepje of je hebt een logeeradres: het maakt niet uit! Ook voor mensen die eerder willen gaan, langer willen blijven of halverwege terug
    moeten: het kan allemaal. Hetzelfde geldt voor de reis. Als de reis bijvoorbeeld naar Londen gaat, kunnen deelnemers hun eigen vervoer kiezen (trein, bus, vliegtuig of auto, het maakt niet uit)

Kosten?

Ja er zijn kosten aan verbonden. Een jaarlijkse contributie en een bedrag per dag per deelnemer per reis.

Over de site Art en Route

De site is gestart door Guido op 17 maart 2015. Omdat hij veel fotomateriaal heeft en dat voor het nageslacht ergens een plekje wil geven en omdat hij zo enthousiast is over de club, dat hij hoopt anderen te kunnen enthousiasmeren zodat er aanvulling op Art en Route komt en hopelijk een Art en Route II groep. Deze site zal hap snap worden opgevuld met foto’s en verhalen/verslagen over reisjes. Reisjes in het verleden zullen met data uit het verleden in het juiste tijdperspectief worden gezet. De toekomst wordt en passant meegenomen. Er is ruimte voor belangstellenden die eens willen proeven of ruiken aan het concept. Ze zijn welkom. Daarom hierna de mogelijkheid om contact op te nemen.

De Jaarreisjes

Omdat de webmaster niet alle reizen heeft meegemaakt hier een poging om de jaren en de plaatsen met elkaar te verbinden
2003 – Parijs
2004 – Barcelona
2005 – Venetië (met Biënnale)
2006 – Berlijn
2007 – Istanboel
2008 – Londen
2009 – Parijs
2010 – Barcelona
2011 – Turijn en Milaan
2012 – Berlijn
2013 – Basel
2014 – Madrid
2015 – Londen
2016 – Parijs
2017 – Kopenhagen
2018 – Barcelona

Laatst bewerkt op 21 januari 2018

Contact formulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.